Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Noe helt annet enn lampwork

Vår 2010Posted by Perledesign Fri, June 11, 2010 14:45:22

Jeg kjøper perler når jeg ser noe jeg liker, selv om jeg ikke akkurat da har noen planer for hva jeg skal gjøre med dem. Noen ganger blir de liggende i rugekassen ganske lenge.

Disse blomsterperlene er i matt lucite, som er et plastmateriale. Plast står ikke så høyt i kurs hos meg (når det gjelder smykker), men akkurat disse blomstene synes jeg er veldig nydelige. Delikate farger, og tynne, lette, luftig halvtransparente i utførelsen. Så tynne og lette blomster får man ikke med glass. Fordelen med plast er jo også at det er veldig lett.

Det er vanskelig å begrense seg - jeg ender til slutt opp med dette utvalget:

Etter et år eller to med ruging får jeg lyst til å lage noe. Beadweaving (perleveving) er en teknikk som ikke har interessert meg så veldig tidligere, men plutselig får jeg ånden over meg. Hva trenger man da? Jo, massevis av bittesmå perler (sead beads). Altså, til butikken for å kjøpe enda mer perler. Så sitter jeg med dette:

For noen herlige farger!!! Jeg, enfoldige sjel, jubler inni meg. Jeg har lyst til å lage freeform beadweaving, og har lest at man først skal lage "beadsoup" av perlene. Så jeg lager perlesuppe:

Så blir det vanskeligere. Where to go from here???? Etter å ha ruget i enda noen uker skrider jeg til verket. Perler tres, tråder veves inn og ut av hverandre, blomster og blader veves inn. Dette tar tid! Konsentrasjon. Jeg gjør litt nå og litt da. Skrivebordet mitt domineres av små rosa perler. Det tar en uke, to uke, tre? - jeg kommer ut av tellingen. Men så en dag er det endelig ferdig:

Mitt første smykke med perlevev! Er litt stolt av meg selv, for det var ikke så enkelt. Men det var kjekt å lage - deilig å slippe hemningene, gøy å la kreativiteten leke fritt.

Det blir ikke det siste. Jeg har kjøpt mer perler i andre farger. Men det blir noe helt annet......


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by torhildo@hotmail.com Sat, October 16, 2010 23:23:08

Utrolig flott. Stå på!

Posted by Lise Sun, June 13, 2010 17:23:04

Å herregud, hun er kraftig angrepet av perlefeber!!!!
Fargene er nydelige og smykket er vakkert... men som du sier, det er PLASTIKL, la de kalle det lucite og vintage og hva de vil for meg, det er dødt og lett og lunka å ta på... Plastic never got a soul. Men veldig moro å lage smykket!

De solgte veldig mye sånne smykker i Tsjekkia ferdiglaga, både plast og med fuskemetall med farga lakkblomster.

Kan du ikke lage lekre blomsterperler selv?????

Posted by smykkerbylenec Sat, June 12, 2010 20:49:10

Dette var fantastisk nydelig! Jeg HAR så lyst til å leke med sånne mini perler jeg også, men gir altid opp etter kort tid. Freeform tør jeg ikke prøve meg på en gang.

Moro å lese om prosessen din også!! Gleder meg til å se hva du lager av alle de blå.

Lene Smykkerbylenec :)