Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Sprukne drømmer

Høst 2009Posted by Perledesign Sun, November 01, 2009 22:12:52

Det er en del perler som av forskjellige grunner blir ødelagte underveis i prosessen. Her er et eksempel:

Jeg hadde lyst til å lage noen perler med steinmotiv i rosa som jeg kunne bruke sammen med rosenkvarts i et kjede. Jeg hadde allerede gjort dette med lilla glassperler med steinmotiv sammen med amethyst.

Glad og fornøyd lagde jeg en hel serie med perler som jeg var veldig fornøyd med (se bildet). Dessverre viste det seg at jeg noe av glasset jeg brukte ikke var kompatibelt med hverandre, til tross for at alt glasset skulle ha samme varmeutvidelseskoeffisient (COE 104).

Hva skjer da? Jo, da sprekker perlene under nedkjølingen. Det synes ikke så godt på bildet, men alle perlene har sprekk langs midten i lengderetningen. Jeg rakk å ta bilde før de datt fra hverandre, hvilket de nå har gjort. Det er ikke moro. Flere timers arbeid gikk fløyten.

Hva gjør man? Jo, man prøver igjen med en annen kombinasjon av glass. Jeg hadde jo fortsatt lyst til å lage det kjedet med rosenkvarts. Siden jeg ikke liker å gjenta ting, endret jeg designen litt. Jeg la inn en gullåre i steinen, i tillegg til sølvåren som jeg også hadde i de andre perlene. Jeg synes perlene ble riktig så pene, og heldigvis: De var hele!

Endelig kunne jeg lage kjedet mitt:

Så til dere som kjøper smykker: noen ganger ligger det mer innsats bak enn dere aner.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Oddbjørg Tue, November 03, 2009 22:36:16

Nydelig smykke :)

Posted by Perledesign Tue, November 03, 2009 19:03:09

Takk skal dere ha, begge to. :)

Posted by Anne Lise/Lissie Tue, November 03, 2009 16:50:21

Det er frustrerende når man bruker time etter time med å lage noe som ikke blir helt som man hadde tenkt. I allefall ikke etter mange timers prøving!

Men resultatet ble i allefall etnydelig smykke!

Posted by ASC Mon, November 02, 2009 09:23:42

Hei perledesign.

Dette er en side av din hobby som jeg ikke ante eksisterte i det omfang, at timers arbeid var helt uten resultat , - hvor betalingen/takken er en stor porsjon skuffelse. Sett i dette "lyset" er dine smykker ikke kostbare. Iallefall, - det ferdige kjede ble alldeles nydelig, så ideen du hadde i hodet viste seg å bli vakker.

Takk for at du står på, gleder meg til messen.