Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Queen of unfinished projects

Høst 2011Posted by Perledesign Mon, September 19, 2011 11:14:33

Da jeg så denne tittelen hos en annen smykkemaker, traff den skikkelig. Jeg er Queen of unfinished projects! - Men det var godt å se at jeg ikke er alene.

Hodet mitt er så fullt av ideer, og det er så morsomt å sette igang med nye ting. Ofte må perlene ligge og modne litt underveis i prosessen, for at jeg skal finne den rette designen. Men så har det tendens til å hope seg litt opp, da. Noen ganger blir nesten-ferdige prosjekter liggende, og det er egentlig bare dumt.

Nå har jeg bestemt meg for å rydde opp litt og fullføre disse nesten-ferdige prosjektene. Her er noen slike som jeg nettopp har fullført de siste 10% på:

Denne har ligget nesten ferdig i mer enn 1 år. Det var ikke mye som gjensto, så nå er glad for å fått den ferdig. Her er det masse små og store perler i bronse/kobber-brunt, ispedd rosa, lysgrønt og gult. I nakken er perlene vevd sammen til et fast bånd.

De store håndlagede glassperlene på disse kjedene lagde jeg for et par år siden. Jeg lekte meg med gullfolie og hadde ikke noen spesielle planer med dem. Etter hvert fant jeg fram halvedelstender og ferskvannsperler i matchende farger. Sølvet ble laget i en annen anledning. Etter en lang modningstid begynte jeg å montere det sammen. Og nesten ferdige ble de liggende og samle støv.

Det var en god følelse å gjøre dem ferdige. Og flotte ble de (synes jeg).

Her ligger noe på et temmelig uferdig stadium. Jeg har ikke kommet lenger enn til å finne perler som passer sammen med den håndlagede perlen som kommer til å utgjøre anhenget. Det tar nok litt tid før disse har modnet ferdig. Jeg har flere slike som ligger og godgjør seg.