Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Perler som samleobjekt

Vår 2010Posted by Perledesign Tue, June 29, 2010 08:35:46

Man skulle kanskje tro at man ikke kjøper perler og smykker av andre når man lager smykker selv. Men jeg blir lei av egne ting og kjøper derfor smykker til meg selv fra andre smykkelagere, og det siste året har jeg også kjøpt noen veldig flotte håndlagede glassperler fra perlekunstnere i Tyskland og USA. Dette er samleperler - collector's beads.

Den første veldig flotte, veldig kostbare perlen jeg kjøpte er denne nydelig sjøhesten, som er signatur-perlen til en perlekunstner i USA som heter Kimberly Affleck.

I månedsvis har jeg ruget på hvordan jeg skulle få laget et smykke til meg selv med denne perlen. Jeg har gjort flere forsøk som jeg har demontert igjen før jeg fant ut at jeg skulle gi meg i kast med beadweaving, en for meg ny teknikk som involverer en hel mengde bittesmå perler.

Innkjøp av perler ble gjort, og perlene blandet til en "suppe".

Deretter fulgte mange, mange manger timer treing og sying. Første forsøk ble klippet opp igjen. Men etter hvert som kjedet vokste koste jeg meg mer og mer. Til slutt ble det slik: