Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Blått-i-blått

Vår 2010Posted by Perledesign Thu, April 08, 2010 09:33:29

Jeg har endelig fått laget et skikkelig sett med perler igjen. (Forrige settet som ble til smykke ble laget i januar, og det begynner å bli en stund siden).

Når jeg setter meg ned for å lage perler gjør jeg det ofte på denne måten: jeg velger meg ut en fargepalett - ofte med begrenset antall farger - ser for meg stil/tema - og så lager jeg mange perler med variasjoner over samme tema. Jeg lar kreativiteten flyte fritt fra perle til perle og prøver å lage så mange forskjellige som mulig. Det er sjelden jeg lager smykker med bare like perler. Det er også sjelden jeg planlegger designen veldig nøye på forhånd, for jeg ender likevel opp med noe annet enn det jeg har planlagt.

Dagens perler er blå-blå-blå:

Så sitter jeg med en rad perler og lurer på hva jeg skal gjøre lage av dem. Jeg har ennå ikke bestemt meg for om det blir kjede eller armbånd. Hvis jeg skal lage kjede må jeg muligens lage noen perler til....

Ofte prøve-trer jeg med litt forskjellig tilbehør, for å se an hvordan det ser ut. Her er en variant med glatte keramikk-disker i sølv (øverst), og en variant med Bali-sølv (nederst). Jeg elsker Bali-perler, men heller til keramikken denne gangen.