Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Kjeder med raku perler

Høst 2009Posted by Perledesign Wed, September 09, 2009 22:17:00

Selv om man har noen flotte perler for hånden, er det ikke bare å slenge dem sammen og så får man et flott smykke. Tvert imot kan en dårlig design ødelegge for ellers fine perler.

Noen ganger setter jeg sammen et smykke flere ganger før jeg er fornøyd. Disse raku-perlene som jeg har skrevet om tidligere har jeg lagt foran meg i utallige varianter. Etter noen ukers ruging har jeg nå landet på disse kjedene:

Jeg kjører med sterling sølv, for jeg liker edelt materiale. Altså har jeg dumpet den rustikke bronse-looken som jeg hadde i første forsøk, selv om bronse kledde akkurat disse perlene.

Disse perlene er mine absolutte favoritter. Først og fremst synes jeg fargene er nydelige. Her er de med matchende krystaller og sterling sølv. Begge kjedene henger litt ned på brystet.

Det ble noen perler til å lage anheng av også. Denne henger i mitt eget sølvfiligran. Dette er et halsgropsmykke.