Perledesign blog

Perledesign blog

Hva skjer i glassverkstedet?

Hovedformålet med denne bloggen er å gi litt ekstra informasjon til de som kjøper mine smykker og andre interesserte. Her gis det litt "behind-the-scenes" informasjon om det å lage glassperler og smykker. Smykkene selges på www.perledesign.com.

Nye armbånd

Vår 2009Posted by Perledesign Thu, July 09, 2009 16:52:21

Nå har det vært stille i verkstedet hele våren. Jeg har vært opptatt med andre ting. Endelig har jeg laget litt igjen. Her er noen perler med den nydeligste grønnfargen jeg vet om. Den er fra Ornela (glassfabrikk i Tsjekkia). Mmmmm.

Det er alltid spennende å kikke oppi bøtta etter at alt har kjølt seg ned. Hmm. Disse ser jo bra ut.

Ooops! Der var det en som ikke tålte behandlinga. Da har jeg slurvet litt før jeg la den i bøtta. Man må se til at glasset er jevnt varmt i hele perlen før man legger den i sanden for avkjøling. Det er den nemlig ikke når man er ferdig å dekorere den. Da er den typisk varmere på den delen man jobbet med sist. Perlen må varmes forsiktig opp igjen, uten at man smelter i stykker noe av dekoren man har lagt på. Det er fort gjort å bli for utålmodig.

Når perlene er tatt av stengene legges de i ovnen for avspenning på 530 grader. Har de overlevd oppvarmingen igjen, så er de klare til bruk. Glasset er avspent og vil ikke sprekke uten av man slenger de i steingulvet eller noe slikt.

Jeg har noen filigranselementer som jeg har laget og har lyst til å bruke sammen med noen glassperler. Hvordan blir det med disse grønne perlene, mon tro?

Tjaaa. Kunne kanskje passe? Kanskje jeg skal prøve noen andre perler jeg nettopp har laget?

Nei. Synes ikke det ble så fint. Dessuten har jeg andre planer for disse blå perlene. Jeg prøver noe mer sprelsk.

I don't think so. Vel. Jeg får finne annet selskap til filigranen. Og hva jeg skal bruke disse rare perlene til vet jeg ikke ennå.

Å lage perlene er en ting. Å finne en god design på smykket er noe annet. Ofte er ideen jeg hadde i hodet ikke så flott når det kommer til stykket. Smykket blir derfor som regel til ved at jeg sitter og legger perler og smykkedeler om igjen og om igjen, flytter og snur og vender på det.

Det grønne armbåndet endte opp slik:

Og det blå slik:

Takk for interessen.